[...] %-) Pomiary mnie zaskoczyły. Brzuch robi dalej to samo. Co robił. W sensie buchhhh zanim zjem, od rana mnie wywala, wstaje miękko, płasko, 5 min wzdęty, jakby wypiła litr wody. Zjem i schodzi. Tzn jest normalny. Chyba czas ponownie przejść się do fizjoterapeuty. Bo masakra z kolanami. Jak jest załączona muzyka, to tego nie słyszę, ale [...]
Haha bo ja oczywiście że na trzeźwo. Te morsy też lubią zaimprezowac ale nie przed kąpielą. To głupota na maksa... Ja też lubiłam zawsze po saunie wchodzić do tej lodowatej wody. I wolę ta wersję niż zimny prysznic. Poniekąd moda czy też popularność działa jak kula napędowa. Przyznam że się przekonałam do spróbowania właśnie dlatego że widziałam [...]
[...] zalać wodą. Można już dodać zioła - ja mam przyprawę do kanapek, oregano, czubrycę itd. Co kto woli. Gdy woda odparuje wrzucić tuńczyka odsączonego, dodać paprykę słodką, sos sojowy i sos pomidorowy - wedle uznania. Całość powinna delikatnie pyrkać do całkowitej redykcji wody. Moża dodać fruktozę - smak wtedy zdecydowanie lepszy. Smacznego !
[...] cebule 2 wyciśnięte ząbki czosnku 2 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki chili 1 posiekany kawałek imbiru lub 1 łyżeczka imbiru w proszku puszka pomidorów 1 szklanka rosołu lub wody z kostką rosołową Wykonanie: Cebulę, czosnek, kurkumę, imbir i chili utrzeć i wymieszać z wołowiną. Zostawić na 3h. Potem smażyć na oliwie do zrumienienia. Dodać puszkę [...]
[...] skropić sokiem z cytryny. Wymieszać odstawić na 15min. Rozgrzać oliwę, wrzucić do niej pieczarki i resztę przypraw, smażyć 2min aż wyparuje woda. Skropić 2 łyżkami wody, posolić i dusić 5 min. Bukiet gotowanych jarzyn Składniki: 1 ogórek 1/4 kg cukinii 1/4 dyni lub kabaczka 1 mała główka białej kapusty 1/4 kg pieczarek 3 cebule Pasta: 1 [...]
[...] po czasie, ale pytałaś o śledzie. Ja jestem wielką fanatyczką śledzi i jeżeli chodzi o octowe, to mogę ci polecić nastepujący przepis: Zalewa: 1/2 szklanki octu 1,5 szklanki wody 5 goździków kawałek laski cynamonu łyżeczka gorczycy cebula pokrojona w plastry Składniki zalewy należy wymieszać, zagotować i ostudzić. Do zalewy wkładamy filety [...]
[...] dnie wlać oliwę, dodać masło i zmiksowaną mieszankę. Smażyć na małym ogniu, mieszając, aż cebula i czosnek zeszklą się, ale nie zbrązowieją. Dodać przecier, 1,5 szkl zimnej wody, sól i pieprz i zagotować sos. W tym momencie sos jest dość rzadki, ale później zgęstnieje. Dodać mleko i pulpeciki (po jednym). Gotować częściowo przykryte przez 20 [...]
[...] w plasterki. Na patelni rozpuszczamy połowe masła i wrzucamy cebulę, czosnek ścieramy na tarce lub wyciskamy do cebuli. Podsmażamy aż cebula będzie szklista. Ryż odcedzamy z wody i wrzucamy na patelnię do cebuli i czosnku, podsmażamy przez 3-4 minuty. Dodajemy połowę wina, podsmażany kolejne 3-4 minuty. Podlewamy całość wodą, dodajemy sól, [...]
[...] paprykę chilli, po chwili dodaję posiekane warzywa, wszystko podsmażam, wlewam pomidory wraz z całym sosem, doprawiam solą, pieprzem, mieloną papryką - czekam aż nadmiar wody odparuje (wtedy można wrzucić pokrojony w kostkę ser), gdy to nastąpi robię szpachelką miejsca na jajka, wbijam, czekam aż białko się zetnie - cały patent polega na tym [...]
[...] bardzo twardy i daje niezbyt pozytywne wrażenia podczas jedzenia. Suszony rozmaryn można np. zawinąć w gazę i tak ugotować w zupie lub też zagotować go w niewielkiej ilości wody, odcedzić i wywar dodać do zupy. *przepis z bloga Kwestia Smaku, nie mam zdjęcia, a autorskiego nie chcę wklejać, zupa jest wyśmienita, najlepsze są kuleczki [...]
[...] dodaję w zamian ryż naturalny, wychodzi równie smaczne), - mała marchewka, - około pół większego pora, - pół papryki czerwonej, - ok. 10 g przyprawy curry, - ok. 125 ml wody. Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. W czasie, kiedy gotuje się makaron, marchew i paprykę kroimy w cienkie paseczki, a pora w krążki. Do kubka wsypujemy curry, [...]
[...] czosnku po 1 łyżce masła i oliwy (żeby się masło nie zjarało, można użyć innego tłuszczu, np. olej kokosowy będzie super) 800g dyni 160g marchwi 65g czerwonej soczewicy 1,5l wody świeży imbir gałka muszkatołowa, sól, pieprz W garnku z grubym dnem rozpuściłam tłuszcz, wrzuciłam drobno pokrojoną cebulkę i czosnek, od razu lekko posoliłam i [...]
"Owsianka" z dyni makaronowej Składniki: • ok 200 g dyni makaronowej (upieczonej wcześnie)* • 20 g wiórków kokosowych • 70 ml mleka kokosowego • 50 ml wody • cynamon • kurkuma • imbir • szczypta soli • ulubione dodatki (np. prażone jabłka, grillowane brzoskwinie, duszona gruszka, itp. U mnie świeże figi i duszone śliwki) Przygotowanie: 1. Do [...]
[...] -łyżeczka sody -łyżka duża octu jabłkowego fermentowanego -olej kokosowy do wysmarowania formy Wykonanie suche składniki mieszmy. dodajemy starta cukinie (jesli puscila duzo wody, odsączamy). dodadajemy jajka i ocet jablkowy, Dokladnie mieszamy. Przekladamy mase do formy (keksowka) wysmarowanej olejem kokosowym Pieczemy 60 min w 180st termoobieg. [...]
[...] (u mnie bezglutenowy) łyżka octu jabłkowego fermentowanego pół średniej cukini utartej olej koko do smażenia krem pół banan dużego łyżka kakao 100g upieczonej dyni odrobina wody WYKONANIE omlet wszytskie składniki mieszamy dokładnie, odstwiamy na 5 min smażymy pod przykryciem, po około 2 min na każdej stronie krem blendujemy wszytskie składniki [...]